OM SÅRN'CA

Vi er her for at gøre livet som forældre lidt sjovere, med gladere børn og passe på den jordklode, vi alle skal lege på.

Med en baggrund i det økologiske landbrug, onlineuniverset, et par (læs: mange) cvr. numre, en kæmpe kærlighed til børn, indlæring & udvikling og med en passion for indretning, mode & bæredygtighed, tog Sårn’ CA sit første åndedrag.

Det foregik alt sammen hjemme i stuen, på den lille bondegård, med en god kop kaffe, min viking af en mand og vores tre skønne børn, Clara (maj 2016) Axel (oktober 2017) & Nor (Juli 2020), hængende i møblerne… med sårn’ ca. 1. ton ligegyldigt plastik legetøj og et hjem der konstant lignede en legestue. Noget skulle ændres! Mindre plastik og mere bæredygtig legetøj (længere holdbarhed, natur materialer, ingen gift, design & legetøj med flere formål)

Drømmen om at skabe et online univers, der gør en forskel for mange og for den klode, vi kalder vores hjem – er hermed blevet en realitet. Tak fordi du kom her forbi, det gør en forskel, for mig, for os og forhåbentlig også for dig.

Af hjertet tak – lad os sammen gøre livet som forældre, endnu bedre! sårn’ ca.

HVORFOR DET NAVN?

Sårn’ ca… og på pænt dansk; sådan cirka. Ligger måske ikke lige til højre benet for alle. Faktisk er hele vores lille familie af Sønderjysk afstamning og sårn’ ca. er en kendt vending og bruges ofte i talesproget af sønderjyder. Her hjemme, selvom vi er bosat i det Aarhusianske, bruger vi ‘talemåden’ sårn’ ca sådan her:

“vi spiser aftensmad om 5 min… sårn’ ca”, “hvor lang tid sov X i vuggestuen idag, bare sårn’ ca?”, “Jeg har nået det hele, du ved, sårn’ ca.” “Om sårn’ ca. 2 min. springer jeg i luften, hvis jeg ikke får kaffe”

Ved at flette ordene; Sårn’ ca ind i en sætning, kommer der en mere afslappet stemning. Med denne ‘talemåde’ hylder vi det uperfekte, giver plads til hinanden, trækker på smilebåndet og tager dybe vejrtrækninger. Så går det hele nok alligevel… Og sådan, blev sårn’ ca., til mere end et ‘ord’. Nu er det også navnet på dit online baby og børne univers.

HVEM STÅR BAG?

Jeg hedder Sille H. Quist Duus, Duus har jeg giftet mig til, tilbage i 2015 hvor jeg sagde JA TAK, til manden min, eller vikingen om du vil, Anders Quist Duus. Sammen har vi Clara fra maj 2016 og Axel fra Oktober 2017. Pseudotvillingerne med 17 måneder i mellem dem… sårn’ CA. I juli 2020 kom der endnu en dejlig en, nemlig lille Nor. Så nu er vi en hel skøn håndfuld.

Vi bor på en bondegård i Sønderjylland, Haderslev, også kaldet Gaardmester – hvor vi driver en økologisk online gårdbutik der sælger fødevarer på gaardmester.dk. På bondegården bor vi sammen med mine forældre; mormor & morfar. Vi har heste, kaniner og marsvin, vi elsker udelivet, at bygge små projekter og drømme stort. Vi laver tit fis & ballade, nyder landluften og forsøger at gøre Sårn’ CA til et online univers, der gør en forskel.

HVORFOR GØRE DET?

Lysten til at passe på jordkloden, uden at blive hellig eller leve af brændnælder, en voksende og passionen for genbrug, dansk design og alt i træ, er stor. Derfor besluttede vi at starte Sårn’ CA.

Faktisk startede det hele med, at vi ville lave et lille hjemme værksted, her ville vi producere hjemmelavet træ legetøj. Og det vil vi sådan set stadig. MEN sagen er den, at jeg ELSKER alt der er digitalt og med en stor lyst til at udrette mere, end “bare” legetøj, kom jeg på ideen om et helt univers. Et familie univers, til forældre, hvor man både kunne blive inspireret, finde god energi, shoppe, læse, deltage og blive en del af en platform – et fælleskab.

Derfor er vi ikke kun en webshop, men også en blog, et debat forum, en håndsrækning eller en guide til forældre – Sårn’CA er det hele. Hvorfor nøjes? Så med mine 180 km/t og med stor M for mor og F for F***.. Far; hermed Sårn’ CA.

Hvorfor ik?