BYG & KREA

KREA MED FINGERMALING & TING FRA NATUREN

Herhjemme er MALETID altid en sikker vinder, når vi lige trænger til en lille aktivitet. Specielt hvis det er med FINGERMALING på alt andet end hvidt papir – måske du kender det. Favoritterne er uden tvivl, pinde, kogler, sten, træ, kastanjer, blade etc. Og hvis de selv har været med ude at finde remedierne i naturen, er det ekstra særligt.

Faktisk har jeg erfaret at når børnene skaber noget, hvor naturelementer indgår, har vi større tendens til at hænge det op, bruge det i hjemmet, give det som gave osv. – fordi det fremstår dejligt kreativt, men også naturligt, med et let look. Og vigtigst… børnene bliver oprigtigt stolte, når deres ting hænger fremme, bliver vist til besøgende og når de ved, at de har gjort sig umage.

Husk at det ikke behøver at være hverken bøvlet eller tidskrævende. Vi har blot en kasse i skabet, med en stor “male-dug” hvor fingermaling (der kan gå med vand), pensler, æggebakke (til maling) og sten, kogler, pinde etv. ligger i. Så når maletiden skal starte, tager det max 2 min. at have alt klar. Ligesom at det tage 2 min. at pakke alt væk igen – så er det mere overskueligt og netop dét gør, at vi vælger det til lidt oftere.

TIP : Æggebakker er perfekte til, at hælde maling over i og til at genbruge. Bare lad det overskydende maling tørre ind efter brug. Så er den klar til næste gang og du skal ikke gøre andet end at rense penslerne. Hvis du bruger ÖkoNORM fingermaling, skal der bare lidt varmt vand på penslerne og så er de rene med det samme. Ligesom at ÖkoNORM’s maling går af alle tekstiler i vask. Dét er vi ret meget afhængige af herhjemme, med 2, snart 3 toddlers. Find dem lige her.