OPSKRIFT
FAVORIT GRANOLA OPSKRIFTER
Knasende sprød og hjemmelavet granola
DEN SØDE SPRØDE GRANOLA
Med denne opskrift får du en fristende granola med en dejlig sødme og knas fra bl.a. bananchips. Gojibær bidrager desuden med c-vitamin og kostfibre.
Denne variant vil helt sikkert blive en favorit hos hele familien – men pas på, den er stærkt vanedannende.
Opskrift til 1 portion (giver én bageplade):
60 g Gaardmester cashewnødder
30 g Gaardmester valnødder
30 g Gaardmester gojibær
30 g Gaardmester bananchips
100 g Gaardmester boghvedeflager
4 – 6 spsk økologisk ahornsirup (afhængig af hvor meget sødme du ønsker)
Fremgangsmåde:
Start med at hakke cashew- og valnødder; dette kan enten gøres med en kniv på et spækbræt eller med en stavblender eller anden hakker. Bland nødder, boghvedeflager og sirup grundigt. Fordel massen på en bageplade og bag i ovnen ved 160 grader varmluft i 12-15 min. Rør gerne rundt i det et par gange undervejs. Din granola er færdig, når den er gylden brun. Lad det køle af før du tilsætter bananchips og gojibær og hælder det i en lukket krukke eller beholder.
Prøv også at tilsætte vores store lækre medjoul dadler eller abrikoser.
De skæres i mindre stykker og drysses på toppen
DEN TILPAS TROPISKE GRANOLA
Med denne opskrift får du en eksotisk granola med en dejlig sødme fra morbær og lidt ekstra knas af kokoschips. Derudover bidrager mandler med kostfibre og flere mineraler som eks. calcium og jern.
Denne variant vil helt sikkert blive en favorit hos hele familien – men pas på, den er stærkt vanedannende.
Opskrift til 1 portion (giver én bageplade):
60 g Gaardmester mandler
40 g Gaardmester macadamia nødder
30 g Gaardmester morbær
30 g Gaardmester kokoschips
100 g Gaardmester boghvedeflager
4 – 6 spsk økologisk ahornsirup (afhængig af hvor meget sødme du ønsker)
Fremgangsmåde:
Start med at hakke mandler og macadamia nødder; dette kan enten gøres med en kniv på et spækbræt eller med en stavblender eller anden hakker. Bland nødder, boghvedeflager og sirup grundigt. Fordel massen på en bageplade og bag i ovnen ved 160 grader varmluft i 12-15 min. Rør gerne rundt i det et par gange undervejs. Din granola er færdig, når den er gylden brun. Lad det køle af før du tilsætter morbær og kokoschips og hælder det i en lukket krukke eller beholder.
Prøv også at tilsætte vores store lækre medjoul dadler eller abrikoser.
De skæres i mindre stykker og drysses på toppen
DEN LOKKENDE LÆKRE GRANOLA
Med denne opskrift får du en lækker granola med en blanding af både nødder og frø. Den er sødet med de bedste store medjoul dadler, som gør denne granola til noget helt særligt. Opskriften bygger samtidig på ingredienser, der er gode kilder til kostfibre og omega-3 fedtsyrer.
Denne variant vil helt sikkert blive en favorit hos hele familien – men pas på, den er stærkt vanedannende.
Opskrift til 1 portion (giver én bageplade):
60 g Gaardmester mandler
30 g Gaardmester paranødder
30 g Gaardmester biodynamiske hørfrø
30 g Gaardmester chiafrø
4 stk. Gaardmester medjoul dadler
100 g Gaardmester boghvedeflager
3 spsk økologisk ahornsirup
0,5 tsk. kanel eller vaniljepulver
Fremgangsmåde:
Start med at hakke mandler og paranødder; dette kan enten gøres med en kniv på et spækbræt eller med en stavblender eller anden hakker. Skær derefter dadler i små stykker. Bland alle ingredienserne grundigt. Fordel massen på en bageplade og bag i ovnen ved 160 grader varmluft i 12-15 min. Rør gerne rundt i det et par gange undervejs. Din granola er færdig, når den er gylden brun. Lad det køle af før du hælder det i en lukket krukke eller beholder.
Prøv også at tilsætte vores store lækre medjoul dadler eller abrikoser.
De skæres i mindre stykker og drysses på toppen